SRB|ENG
POČETNA STRANA O NAMAIZVEŠTAJVESTIKONTAKT
 

PROJEKAT "Razvoj kapaciteta Udruženja u agrobiznisu na novim tržištima" >
INTERVJU ŽITA SRBIJE jun 2018 - Pluton Logistics Portal >
Godišnja Skupština Udruženja Žita Srbije 2018. >
DAN ŽITARA 2018 >
Najveći izvoznici žitarica u 2017. godini >
"GLOBAL GRAIN 2017" Ženeva >
Agro-logistički forum "Dunav-Dnjepar-Crno more" >
"Okrugli sto" na temu kvaliteta pšenice i stanja useva održan 9. avgusta u Novom Sadu >
Godišnja Skupština Udruženja Žita Srbije >
Dan Žitara >
Konferencija "Black Sea Grain 2017 - Wind of change" >
Potpisan Sporazum o saradnji sa Nacionalnom Unijom proizvođača žitarica Ruske Federacije >
Najveći izvoznici žitarica u 2016. godini >
Projekat Jačanje Žitarske Asocijacije i izvoznih aktivnosti u Srbiji >
Pretplata na e-izdanje Nedeljni Izveštaj Žita Srbije - detalji >
Prethodna vest
PROJEKAT "Razvoj kapaciteta Udruženja u agrobiznisu na novim tržištima"


15. oktobar 2018.

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija(UN FAO) u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj ( EBRD ) i Udruženje za unapređenje proizvodnje i izvoza žitarica i uljarica “Žita Srbije”, potpisali su novi Sporazum o saradnji kojim je nastavljena institucionalna, stručna i finansijska podrška UN FAO razvoju ovog sektora poljoprivrede i trgovine u Srbiji, ovog puta u okviru zajedničkog Projekta pod nazivom " "Razvoj kapaciteta Udruženja u agrobiznisu na novim tržištima".

Sporazum obuhvata saradnju u brojnim aktivnostima ove dve organizacije, koje za cilj imaju dugoročni razvoj i unapređenje proizvodnje i trgovine žitaricama i uljaricama. Njime je planirano učešće predstavnika i članica Udruženja Žita Srbije na GLOBAL GRAIN GENEVA 2018 konferenciji u okviru Okruglog stola, koji će se održati 13. novembra u Ženevi u okviru Foruma zemalja crnomorskog basena, a čiji ciljevi su identifikovanje osnovnih mogućnosti i problema u proizvodnji i trgovini, od kvaliteta žitarica, preko infrastrukture i logistike, do uspešnog plasiranja proizvoda iz Srbije na inostranim tržištima, kao i upoznavanje sa potencijalnim inostranim partnerima.
Sporazum obuhvata i organizaciju jednodnevne Žitarske Konferencije u Srbiji tokom druge polovine 2019. godine, kao i organizaciju krop ture pred sledeću žetvu.
 
PROJEKAT "Razvoj kapaciteta Udruženja u agrobiznisu na novim tržištima"
15. oktobar 2018. Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija(UN FAO) u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj ( EBRD ) i Udruženje za unapređenje proizvodnje i izvoza žitarica i uljarica “Žita Srbije”, potpisali su novi Sporazum o saradnji kojim je nastavljena institucionalna, stručna i finansijska podrška UN FAO razvoju ovog sektora poljoprivrede i trgovine u S...
  Detaljnije...
Pretplata na e-izdanje Nedeljni Izveštaj Žita Srbije - detalji
U Nedeljnom Izveštaju Žita Srbije obrađujemo prognoze i informacije o aktuelnom stanju u svetskoj i domaćoj poljoprivredi (vezano za žitarice, uljarice i proizvode. U našem nedeljnom Izveštaju sa tržišta žita, stočne hrane, uljarica i ulja obrađujemo na nedeljnom nivou kretanja cena kako na domaćem, tako i na svetskim tržištima žitarica i uljarica ( SAD, Mađarska, Francuska, Rum...
  Detaljnije...
Žita Srbije © 2017, All Rights Reserved
Bulevar despota Stefana 65, 11000 Beograd, Srbija
tel: +381 11 3220-241, 3220-243, 3227-845, fax: +381 11 3220-244
zitasrbije@gmail.com