SRB|ENG
POČETNA STRANA O NAMAIZVEŠTAJVESTIKONTAKT
 

KONFERENCIJA SERBIA GRAIN 2019

SAČUVAJTE DATUM!!!

Prva Srpska Žitarska Konferencija SERBIA GRAIN CONFERENCE 2019 biće održana u četvrtak 31. oktobra u hotelu HILTON u Beogradu.
Ovo je prva konferencija ove vrste organizovana u Srbiji u okviru zajedničkog projekta između Udruženja Žita Srbije, Agencije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih Nacija (UN FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije
sa idejom da ovaj događaj postane tradicionalan.

Očekujemo da će Serbia Grain Conference 2019 okupiti oko 200 učesnika uključujući predstavnike nacionalnih žitarskih Asocijacija , predstavnike i zvaničnike srpske vlade i resornih Ministarstava, zvanice iz sektora privrede iz internacionalnih kompanija koje posluju u sektoru trgovine žitaricama i uljaricama , kao i srpske trgovce i izvoznike žitarica i uljarica – članice Udruženja Žita Srbije.

Učesnicima će u prvom bloku biti predstavljene prognoze i procene proizvodnje žitarica i uljarica u svetu za tekuću ekonomsku godinu od strane eksperata iz FAO i Internacionalnog Žitarskog Saveta, najnoviji trendovi na svetskom tržištu, podaci o količinama i kvalitetu izvezene pšenice, kukuruza, suncokreta, soje i uljane repice u Srbiji, izvozne mogućnosti naše zemlje, a u drugom bloku i skladišni kapaciteti i mogućnosti i nedostaci naše logistike. Konferencija će biti završena predavanjem na temu Robne berze u Srbiji.

Upit za uslove učešća na konferenciji slati na : Sunčica Savović, serbiagrainconference@gmail.com ili na zitasrbije@gmail.com sa naznakom SERBIA GRAIN CONFERENCE 2019 ili popunjavanjem polja ispod nakon čega će Vam mejlom biti dostavljene sve neophodne informacije.NACRT PROGRAMA SERBIA GRAIN CONFERENCE 2019:

- 09:00 – 10:30 Okupljanje i registracija / Hilton Hotel lobi na 1. spratu


___________________________I BLOK / CAR DUŠAN konferencijska sala________________________________

- 10:30 – 11:00 Pozdravne reči i zvanično otvaranje

( organizatori i domaćini : Branislav Nedimović - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i predstavnici EBRD, UN FAO i Udruženja Žita Srbije)

- 11:00 Dmitry Prikhodko, UN FAO / Prognoze i procene proizvodnje pšenice i kukuruza u svetu

- 11:20 Arnaud Petit, direktor Internacionalnog Žitarskog Saveta / Uticaj Crnomorskog regiona na svetsku ponudu i potražnju

- 11:40 Vukosav Saković, Udruženje Žita Srbije / Srpsko tržište žitarica i mogućnosti izvoza

- 12:00 Branimir Marić, SGS Serbia / Kvalitet srpske pšenice

- 12:20 Srđan Ružić, Etea Grain / Tržište zemalja okruženja

- 12:40-13:00 Diskusija

- 13:00 do 13:40 Kafe pauza


___________________________II BLOK / CAR DUŠAN konferencijska sala______________________________


- 13:40 Jacopo Monzini, UN FAO / Uticaj klimatskih promena na proizvodnju žitarica u Srbiji

- 14:00 Sanja Đurišić, Grupacija za luke i pristaništa / Rečna Infrastruktura i logistika

- 14:20 Slavko Jovanović, Udruženje Žita Srbije / Crnomorske luke – infrastruktura i logistika

- 14:40 Ljiljana Belić, Panšped / Mogućnosti železnice u izvozu žitarica i uljarica

- 15:00 Miloš Janjić, Produktna berza Novi Sad / Robna berza u Srbiji

- 15:20-15:40 Diskusija

- 15:40 - 17:00 KOKTEL / Hilton hotel lobi na 1. spratu


Klikom na dokumenta ispod FORME ZA REGISTRACIJU (.pdf format) imaćete uvid u osnovne informacije o Konferenciji i Program Konferencije.
SERBIA GRAIN 2019 INFO.pdf PROGRAM KONFERENCIJE.pdf REZERVACIJA HOTEL HILTON.pdf 
SERBIA GRAIN 2019 Konferencija
SAČUVAJTE DATUM!!! Prva Srpska Žitarska Konferencija SERBIA GRAIN CONFERENCE 2019 biće održana u četvrtak 31. oktobra u hotelu HILTON u Beogradu. Ovo je prva konferencija ove vrste organizovana u Srbiji u okviru zajedničkog projekta između Udruženja Žita Srbije, Agencije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih Nacija (UN FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)u saradnj...
  Detaljnije...
Pretplata na e-izdanje Nedeljni Izveštaj Žita Srbije - detalji
U Nedeljnom Izveštaju Žita Srbije obrađujemo prognoze i informacije o aktuelnom stanju u svetskoj i domaćoj poljoprivredi (vezano za žitarice, uljarice i proizvode. U našem nedeljnom Izveštaju sa tržišta žita, stočne hrane, uljarica i ulja obrađujemo na nedeljnom nivou kretanja cena kako na domaćem, tako i na svetskim tržištima žitarica i uljarica ( SAD, Mađarska, Francuska, Rum...
  Detaljnije...
Žita Srbije © 2017, All Rights Reserved
Bulevar despota Stefana 65, 11000 Beograd, Srbija
tel: +381 11 3220-241, 3220-243, 3227-845, fax: +381 11 3220-244
zitasrbije@gmail.com